Verzorging

 

Onderhoud van een pruik, haarwerk of haarstuk

Intro

Haar moet je met regelmaat wassen, verzorgen en in model brengen. Dit geldt natuurlijk ook voor haarwerken. Vet van je hoofdhuid zowel als transparantie wordt opgenomen door het haar, waardoor deze een vettige uitstraling krijgen. Ook zal je haar door de dagen heen vuil en stof verzamelen uit de lucht maar bijvoorbeeld ook je kussen en andere dingen waar je haar mee in aanraking komt. Je pruik of haarwerk dient dan ook goed onderhouden en verzorgt te worden. Lees mee hoe je je haarwerk het best kunt wassen en onderhouden.

Onderhoud en verzorging haarstuk

Het is belangrijk dat je je pruik goed verzorgt. Voor ieder type pruik is een andere verzorging nodig. Om lang te kunnen genieten van je pruik moet je goed weten wat wel en niet kan. Een pruik moet regelmatig gewassen worden, lees hiervoor goed het onderhoudsvoorschrift. Een dames pruik van echt haar kun je meestal lauw föhnen. Een pruik van synthetisch haar is na het wassen eigenlijk alweer meteen gebruiksklaar, een pruik van echt haar heeft iets meer aandacht nodig. Synthetisch haar is erg gevoelig voor hitte, zelfs hete stoom uit een pan of vaatwasser kan al invloed hebben op de conditie van synthetisch haar. Gebruik alleen producten die geschikt zijn voor jouw pruik en vergeet je hoofdhuid niet. Het klinkt raar, maar door je hoofdhuid goed te verzorgen, zal het binnenwerk van de pruik minder snel slijten.

Dit zijn de beste stappen om het haarwerk goed te onderhouden;

STAP 1: HAARWERK WASSEN MET SHAMPOO

Zweet en talg kunnen ervoor zorgen dat je haren erg vies worden. In dit geval wil je je haarwerk wassen met shampoo om al het vuil te verwijderen. Doe dit in een teiltje met koud water en voeg hier shampoo aan toe. Hier laat je je haarwerk tien minuten in weken. Vermijd het wrijven van je haarwerk om het schoon te maken, hiermee heb je kans je haarwerk kapot te maken. De shampoo reinigt je haarwerk waarna je hem goed moet uitspoelen.

STAP 2: HAARWERK VERZORGEN MET BALSEM 

Na het wassen van je haarwerk herhaal je het proces nog een keer. Dit keer voeg je een hiervoor bestemde balsem bij het water. Hierdoor worden de vezels gladder en zal je haarwerk er weer prachtig en veerkrachtig uit zien. Na de tien minuten haal je je haarwerk weer uit het water en spoel je het goed uit.

STAP 3: HAARWERK DROGEN 

Door het drogen van je haarwerk kun je het best een microvezelhanddoek gebruiken. Hier rol je je haarwerk voorzichtig in en knijp je zachtjes uit zodat het vocht er uit komt. Haal je handen door de pruik heen zodat deze weer in model komt. Hierna gebruik je een borstel om je haarwerk in model te brengen. Laat de pruik met de lucht drogen op een pruikenhouder drogen

‘Invest in your hair. You wear it everyday.’

EXTRA TIPS

HOE VAAK JE HAAR WASSEN?

Het is voor de conditie van je haarwerk natuurlijk het best om deze zo min mogelijk te wassen. Maar door het intensieve gebruik heeft het haarwerk toch heel wat te verduren waardoor het vuil eruit moet worden gewassen. Transpireer je normaal en gebruik je geen tot nauwelijks styling producten voor in je haar? Dan raden wij aan je haarwerk 1x in de 4 of 5 weken te wassen.Transpireer je normaal en maak je af en toe gebruik van styling producten? Dan raden wij aan je haarwerk 1x in de 3 of 4 weken te wassen.Transpireer jij veel, gebruik je iedere dag veel styling producten of bevind je je iedere dag in een vervuilde omgeving of in een ruimte waar wordt gerookt? Dan raden wij aan je haarwerk 1x in de week te wassen

Speciale verzorgingsproducten voor haarwerk

Voor het verzorgen van je haarwerk dien je gebruik te maken van speciale producten die hiervoor bestemd zijn. Neem een kijkje in onze webshop voor het aanschaffen van professionele cleaners maar ook shampoos en conditioner die je haaruitval tegen gaan. Wil jij het schoonmaken en onderhouden van je haarwerk liever uit handen geven? Dan is het ook mogelijk je haarwerk bij Haarmode Heleen schoon te laten maken. Wij als haarwerkspecialist weten precies wat nodig is om jouw haarwerk te onderhouden. Met onze haarwerk onderhoud en reparatie dienst ben je verzekerd van een schoon haarwerk dat nog lang gedragen kan worden!Vragen over haarwerk verzorging of bent u benieuwd naar ons werk? Neem dan contact met ons op. Wij zullen al jouw vragen met plezier beantwoorden.

Hoe ga ik te werk?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Ontmoeting en inventarisatie van wensen tijdens adviesgesprek. U besluit vervolgens of u ermee door wilt gaan.

Het passen, kiezen en 4 personaliseren van het haarwerk (knippen, kleuren, maat, afwerken).

U belt ons als het haar begint uit te vallen. U komt langs, of wij bij u, en u krijgt het haarwerk mee naar huis.

Declaratie van haarwerk bij uw zorgverzekering door ons. Eventuele bijbetaling kan per pin of aanvullende verzekering.

Neem vrijblijvend contact op voor advies en een kennismakingsgesprek

Neem contact op!

Locatie

Haarmode Heleen

Reepijzer 18
3371 JC Hardinxveld-Giessendam
info@haarmodeheleen.nl
06 218 609 30

KVK: 23083986
BTW: NL002036271B38

Social Media

Openingstijden

ma. t/m vr. 9.00 – 17.00 uur.

Wanneer je een (uiteraard vrijblijvende) afspraak maakt kan dat bij mij in de salon, of ik kom bij jou thuis of op een andere gewenste locatie.