Haarverlies door Alopecia

 

Iedereen verliest wel eens wat meer of minder haar, maar wanneer is het zoveel dat je er iets aan wil doen?

Haarverlies

Er zijn heel veel verschillende oplossingen als het gaat om het oplossen van te weinig haar. Want waardoor ontstaat haaruitval?
Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben.
Iedereen verliest zo’n 50-120 haren per dag, dit is normaal. Omdat er telkens weer nieuwe haren groeien, zie je niets aan je haar. Krijg je een dunnere haardos? Of plotseling een of meerdere kale plekken? Dan kan dat vele oorzaken hebben. Enkele oorzaken van haaruitval zijn: ziektes, zoals schildklierziekte; te laag gewicht; medicijnen en chemotherapie; na een stressvolle gebeurtenis, operatie of bevalling; ijzertekort in uw voeding; haren trekken.

Allereerst de oorzaak alopecia: Alopecia is het Latijnse woord voor kaalheid. Alopecia kan onderverdeeld worden in vijf groepen;

Alopecia areata

Bij alopecia areata valt het haar op verschillende plekken uit door een ziekte van de haarwortels. Er ontstaat een ontstekingsreactie rond de haarwortels op de plaats waar het haar uitvalt. Zodra de ontstekingsreactie verdwijnt, dit kan soms zelfs na jaren, kan de haargroei terugkomen. Wanneer alle hoofdharen zijn uitgevallen heet dit alopecia areata totalis. Haaruitval over het hele lichaam heet alopecia areata universalis.

Alopecia androgenetica

Alopcia androgenetica is de zogeheten mannelijke kaalheid, steeds meer vrouwen krijgen hier ook last van. Het haar op het hoofd wordt minder, zowel op de kruin als bij de inhammen. Hiernaast kan er ook diffuse kaalheid optreden. Dit houdt in dat het haar over het hele hoofd minder wordt.

Alopecia door externe factoren

Bij ziekten zoals kanker wordt meestal chemokuur toegepast. Afhankelijk van de kuur, kan dit als gevolg hebben dat het haar volledig uitvalt. Ook bij sommige andere medicijnen kan haaruitval een bijwerking zijn.

Wanneer er sprake is van brandwonden op de hoofdhuid groeien er vaak ook geen haren meer op de desbetreffende plek. Op de plaats van de randwond vormt zich een litteken waarop haargroei vaak niet mogelijk is

Alopecia Trichotillomanie

Ook wil ik ook even benoemen dat er ook mensen zijn die hun eigen haren uittrekken, alopecia Trichotillomanie genaamd.

Frontale Fibroserende Alopcia (FFA)

Een andere vorm van kaalheid is Frontale Fibroserende Alopcia (FFA). Dit is een haarziekte die kaalheid veroorzaakt aan de rand van de haargrens. Deze vorm van alopecia valt onder de auto immuun ziekten.

Hoofdhuidanalyse/ mediceuticals

Wanneer er sprake is van problemen met de hoofdhuid, kan de verzorging met het merk mediceuticals wellicht een oplossing bieden. Denk bij problemen op de hoofdhuid aan psoriasis, seborroïsch eczeem of andere huidaandoeningen. Ik kan met een mediscoop de hoofdhuid en de problemen die zich hier voordoen in kaart brengen. Deze mediscoop maakt contact met de computer en op deze manier kan je ook meekijken met wat er precies op de hoofdhuid en tussen de haren gebeurt. De hoofdhuidanalyse in combinatie met de producten van mediceuticals kunnen we een behandelplan opstellen om de hoofdhuid te verbeteren. Er kan immers alleen gezond haar uit een gezonde huid groeien.  Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende hoofdhuid analyse.

Contact

Neem vrijblijvend contact op voor advies en een kennismakingsgesprek

Vertel mij meer

Locatie

Haarmode Heleen

Reepijzer 18
3371 JC Hardinxveld-Giessendam
info@haarmodeheleen.nl
06 218 609 30

KVK: 23083986
BTW: NL002036271B38

Social Media

Openingstijden

ma. t/m vr. 9.00 – 17.00 uur.

Wanneer je een (uiteraard vrijblijvende) afspraak maakt kan dat bij mij in de salon, of ik kom bij jou thuis of op een andere gewenste locatie.