Haarwerken


Wat is een Haarwerk?

Wat is een haarwerk?

Eigenlijk is een haarwerk hetzelfde als een pruik. Om het wat duidelijker te maken heb ik ervoor gekozen om haarwerken van kunstvezel (synthetisch) een pruik te noemen en human haarwerken (echt haar) een haarwerk te noemen. Het valt niet altijd mee om een keuze voor een pruik te maken als je hier mee te maken krijgt door bijvoorbeeld een chemokuur of alopecia areata. 

Heb je een pruik of haarwerk nodig? Lees dan onderstaande informatie, zodat je een idee hebt van wat je van mij kunt verwachten. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Een haarwerk van echte haren wordt van human hair gemaakt. Dit kan van ontschubt haar of Europees haar zijn. Een haarwerk is kostbaarder dan een kunstvezel (synthetisch), maar kan wel eventueel 24 uur per dag gedragen worden. Het prettige van een haarwerk is dat je deze kunt kleuren, knippen, föhnen en/ of krullen in het gewenste model. Echter is dit ook weer een nadeel, omdat er, in tegenstelling tot een kunstvezel, wel een model in gemaakt moet worden wanneer het haarwerk gewassen is. Het fijne van een haarwerk is dat je hier eventueel mee zou kunnen slapen, al raad ik dit wel af. Maar wanneer je in een situatie zit dat je ergens moet slapen en niet wilt dat andere mensen zien dat je een haarwerk draagt, is dit erg fijn. De levertijd van een haarwerk ligt ongeveer tussen de twee en vijf dagen. 

Het is mogelijk om een haarwerk te reserveren, dit kan voor een periode van minimaal drie en maximaal zes weken.

Voordelen pruik 

Kleuren, knippen, föhnen en/ of krullen in ieder gewenst model

Je kunt er mee slapen

Het ziet er erg natuurlijk uit

Is ook beschikbaar voor langere lengtes

 

Nadelen pruik 

Je moet het na het wassen in model brengen

Is iets zwaarder op het hoofd dan een kunstvezel

De prijs ligt iets hoger

Het duurt langer voordat het haarwerk droog is

Onderhoud en verzorging

Het is van belang om je pruik goed te verzorgen. Voor ieder type pruik is een andere verzorging nodig. Om zo lang mogelijk plezier van je pruik te hebben is het belangrijk om te weten wat je niet moet doen, maar ook wat juist wel goed is. Zo moet een pruik regelmatig gewassen worden, je krijgt van mij een onderhoudsset mee om ervoor te zorgen dat je de beste producten voor je pruik gebruikt. Een kunstvezel is na het wassen meteen klaar om weer te gebruiken, terwijl een haarwerk van echt haar wat meer aandacht nodig heeft. Een kunstvezel is wel wat gevoeliger voor hitte, denk hierbij aan de hitte van een föhn. Naast het goed verzorgen van je pruik is het ook belangrijk om de hoofdhuid goed te verzorgen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je goed voor je hoofdhuid zorgt, zal het haarwerk van binnen minder snel slijten. Mocht er echter iets mis zijn met het haarwerk, of gaat deze ongewoon snel kapot, is hier een garantie van zes maanden op van toepassing.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek

Ik gun iedereen een mooie bos met haar, dat verdien jij toch ook?

Hoe ga ik te werk?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

We bespreken de mogelijkheden tijdens het adviesgesprek. Hiernaast bepalen we het model en de kleur.

Het passen van de geselecteerde modellen en indien nodig reserveren we een pruik. Ook kan de pruik meteen gepersonaliseerd worden (denk aan knippen/ afwerken).

In het geval van een chemokuur of bedenktijd bel je mij als het haar gaat uitvallen. Je kunt je pruik dan gaan dragen.

We maken een afspraak om de pruik samen te wassen en eventueel nog aanpassingen te doen. 

Neem vrijblijvend contact op voor advies en een kennismakingsgesprek 

Vertel mij meer

Locatie

Haarmode Heleen

Reepijzer 18
3371 JC Hardinxveld-Giessendam
info@haarmodeheleen.nl
06 218 609 30

KVK: 23083986
BTW: NL002036271B38

Social Media

Openingstijden

ma. t/m vr. 9.00 – 17.00 uur.

Wanneer je een (uiteraard vrijblijvende) afspraak maakt kan dat bij mij in de salon, of ik kom bij jou thuis of op een andere gewenste locatie.