Meest gestelde vragen

 

Hieronder vind je de meest gestelde vragen

Wat kost een pruik?

Er is een groot verschil in prijzen. Dit verschil heeft vooral te maken met het materiaal van het haarwerk. Een haarwerk van echte haren ligt in een andere prijsklasse dan een kunstvezel (synthetisch). Ook zal je begrijpen dat een op maat gemaakt haarwerk meer geld kost dan een confectie (standaardmaat). Echter is er voor elk budget een mooi haarwerk of haarstuk te vinden.

Hoelang gaat een haarwerk mee?

Gemiddeld gaat een haarwerk een jaar mee, echter ligt het er wel aan hoe intensief deze gebruikt en verzorgd wordt. Vaak is er na 9 maanden wel “gebruikers schade” te zien. Zie het als een kledingstuk dat je iedere dag op je huid draagt, een goede verzorging met de juiste producten is daarom erg belangrijk.

Hoeveel vergoed de verzekering?

Uit de basisverzekering is in 2021 een bedrag vastgesteld van €452,- (let op: alleen met een verwijsbrief van de huisarts of specialist).

Dit bedrag wordt ieder jaar herzien. Naast de basisverzekering zijn er aanvullende pakketten die soms nog een extra bedrag vergoeden, dit varieert tussen €75,- en €1.000,- euro.

Heb je ook tweedehands pruiken?

Nee, ik heb geen tweedehands haarwerken (pruiken), er is voor iedere portemonnee iets moois te krijgen. En als ik eerlijk ben, zou je dat ook niet moeten willen met iets dat zo dicht op de huid gedragen is. Geef zeker aan wat je budget is, dan hou ik daar rekening mee.

Kan je haar eraf waaien?

Er zijn allerlei manieren (klemmetjes/ tape/ bandjes) om het haarwerk vast te zetten. Je haar hoeft er zeker niet af te waaien.

Zien andere mensen het?

Er zijn zoveel haarwerken (pruiken) die zo ontzettend mooi zijn, dat ik zelf soms heel goed moet kijken of het een haarwerk of haarstuk is. Maak zeker eens een afspraak zodat ik het jou met eigen ogen kan laten zien.

Kan ik slapen met een pruik?

Met een haarwerk (pruik) van echt haren is het mogelijk om te slapen, echter kun je het voor de levensduur van het haarwerk beter niet doen. Wanneer slapen met het haarwerk toch gewenst is, is een satijnen kussensloop te adviseren. Met een kunstvezel (synthetisch) haarwerk is het niet mogelijk om te slapen.

Hoe vaak moet ik een haarwerk wassen?

Het advies is om het haarwerk, zowel van echte haren als een kunstvezel (synthetisch), één keer in de twee weken te wassen. De binnenkant van het haarwerk wordt op de huid gedragen en kan daardoor toch wat vettig worden. Hiernaast knapt het haarwerk ook altijd lekker op na een wasbeurt.

Kom je ook aan huis?

Wanneer het voor jou niet mogelijk is om naar de salon te komen in Hardinxveld-Giessendam, dan kom ik natuurlijk bij je thuis of in het ziekenhuis.

Zijn er ook haarwerken voor kinderen?

Ja haarwerken voor kinderen zijn er zeker, dit loop via de stichting haarwensen omdat er dan geen kosten aan verbonden zijn. Is daar geen geschikt Haarwerk voor je zoon of dochter bij, dan komen we vaak uit bij Follea. Deze werken met maten en hebben een speciale grip Haarwerk. Hiermee kun je zonder zorgen koppeltje duiken en de handstand doen.

Locatie

Haarmode Heleen

Reepijzer 18
3371 JC Hardinxveld-Giessendam
info@haarmodeheleen.nl
06 218 609 30

KVK: 23083986
BTW: NL002036271B38

Social Media

Openingstijden

ma. t/m vr. 9.00 – 17.00 uur.

Wanneer je een (uiteraard vrijblijvende) afspraak maakt kan dat bij mij in de salon, of ik kom bij jou thuis of op een andere gewenste locatie.